Партиите да длъжници на малцинствата, според политолога Евгений Дайнов

Партиите трябва да могат да предложат на етническите и други малцинства неща, които те да намерят за привлекателни, за да гласуват. Така етносите ще започнат да гласуват за програми за управление, а не като израз на своята идентичност, коментира Евгени Дайнов пред журналисти в Пампорово, цитиран от БТА. Политологът представи лекцията си "Европеизирана ли е България" пред участниците в конференцията "Европейският съюз- неговото разширяване и присъединяването ни".

Проблемът не е в ДПС, а в другите партии, при които има пълна липса на чувствителност към проблемите на малцинствата, заяви Дайнов в отговор на въпрос относно упреците на Иван Костов към ролята на ДПС.

Костов е прав в това, че не е редно да има партии, които представляват етнос, във всичко останало не е прав, твърди Дайнов. Според политолога не е верен упрекът, че ДПС екстремизира турската и мюсюлманската общност. ДПС свърши много полезна работа, смята Дайнов. По негова оценка движението също трябва да се реформира и да стане политическа партия, а не профсъюз.

Още от България

Какво се крие зад истерията с "отнемането и продаването на деца"?