Партиите на Антония Първанова, Илияна Раева и Тодор Барболов отиват заедно на евроизборите

Илиана Раева и Антония Първанова

НДСВ, Коалиция Обединени демократи (КОД) на Илияна Раева и Тодор Барболов и още осем политически и граждански формации подписаха в неделя споразумение за съвместни политически действия на предстоящите европейски избори. От новото обединение заявиха, водачът на листата за евроизборите "ще бъде обявен на специална пресконференция" и подчертаха, че споразумението е "политическо", а не "коалиционно".

Председателят на НДСВ Антония Първанова заяви, че са се събрали, за да дадат заявка за нов стил на управление и ще разчитат на гражданското общество.


Председателят на партия "Обединена България" Илиана Раева заяви, че ще се даде шанс на доказалите се професионалисти и експерти. Тя посочи, че листата на обединените формации за европейските избори ще бъде добре обмислена и с нея българите ще видят, че вече се прави нещо различно, в името на интереса на страната.

Подписалите споразумението се обединяват около платформата "Национално единство за обществена справедливост". Целта на платформата е да обедини като партньори гражданското общество и политическите партии за премахване на вредните управленски
практики и корупцията, за да се постигне обществена справедливост и върховенство на закона, обявиха подписалите се. Сред целите им са промяна на Конституцията или създаване на нова Конституция, създаване на среда за развитие на високотехнологична и зелена икономика, привличане на стратегически инвестиции и др., предаде БТА.


Освен НДСВ и КОД под споразумението се подписаха от Българска общонародна легия за гражданско алтернативно развитие и изграждане, Федерацията на пенсионерите и възрастните хора в България, фондация "Стъпка за невидимите деца в България",
Българска асоциация за лица в неравностойно положение, Национален форум "Обединение", Гражданско сдружение за защита на гражданите, партия "Християн-социален съюз".

Споделяне

Още от България