Партиите започнаха да откриват кампаниите си

Партиите започнаха да откриват кампаниите си

БСП откри кампанията си, която е под мотото "Сигурност в промяната с грижа за теб", със събитие пред Народния театър "Иван Вазов", а в края бяха разпънати и символични "социални чадъри".

"Днес най-важният въпрос е: какво след модела "Борисов" Какво да се направи и кой може да го направи. Появиха се нови партии, присвоиха си протестния вот, нарекоха се "протестни партии", макар и появили се накрая за аплодисментите. Но си позволиха да ни нарекат "статукво". И трябва да получат нашия отговор. А отговорът е истината - ние не сме статукво. Ние сме последователната, принципната, системната опозиция на този модел. Ние сме системната партия, която може да даде сигурност в промяната и да се погрижи за всеки", каза Нинова пред събралите се.

По думите ѝ това е не само начало на предизборната кампания, но "средата на една дълга, изстрадана от нас битка за промяна".

Тя припомни, че още през 2017 година е казала, че в България има паралелна държава и задкулисие. Според нея промяната вече е започнала, защото ГЕРБ, Борисов и "техният едноличен, крадлив модел на управление е рухнал. "Време е за възмездие, но е и време за градеж", отбеляза Нинова.

Лидерът на БСП не пропусна да атакува "Има такъв народ" заради това, че определя партията ѝ като част от статуквото:

"Нарекоха се "протестни партии", макар и появили се накрая за аплодисментите. Но си позволиха да ни нарекат "статукво". И трябва да получат нашия отговор. А отговорът е истината - ние не сме статукво. Ние сме последователната, принципната, системната опозиция на този модел. Ние сме системната партия, която може да даде сигурност в промяната и да се погрижи за всеки", добави Нинова.

ДПС пък откри кампанията си в Шумен в петък вечерта. "Пред нас предстоят значими избори, през месец април направихме крачка в посока възстановяване на демокрацията в нашата Родина, но тази една крачка не е достатъчна. На тези избори трябва да направим важен избор в името на стабилността на нашата Родина", каза Карадайъ.

Според него диалогът, а не реваншизмът ще възстанови нормалността в политиката и ще доведе до стабилност в страната.

По думите на зам.-председателя Йордан Цонев отношението към ДПС в България и в Европа "В България срещу ДПС се води клеветническа, гнусна и елементарна кампания, която не е за пръв път. Вижте как стои ДПС на европейската сцена. Европа е съюз на ценностите и понеже е съюз на ценностите, прекрасно оценява , че ДПС е партия на ценностите. Затова днес нашия скъп колега Илхан Кючюк получи най-високия пост на либералите в Европа", каза той.

Думите му идват на фона на това, че САЩ наложи санкции по глобалния закон "Магнитски" заради корупция на бившя депутат от ДПС Делян Пеевски.

"В България има много политици и остър дефицит от държавници в последните десетилетия. В ДПС винаги сме се стремили да бъдем добри държавници", каза Цонев на откриването на кампанията на партията.

На откриването присъстваха още зам.-председателите на ДПС Ахмед Ахмедов, Халил Летифов и Станислав Анастасов, водачите на кандидат депутатски листи на ДПС д-р Хасан Адемов, д-р Джевдет Чакъров, Джейхан Ибрямов, Ерджан Ебатин, Севим Али, Бюрхан Абазов, Хатидже Георгиева, Мъстън Мъстънов, членовете на ЦОБ Хамид Хамид и Имрен Мехмедова, кметове и областни председателин на ДПС от областта и региона.

Коалиция "Изправи се! Мутри вън" открива в събота вечерта кампанията си със събитие в Пловдив.

Освен Мая Манолова, там са: Арман Бабикян, Николай Хаджигенов, Мария Капон и Валентина Василева от "Отровното трио",председателят на ДБГ Димитър Делчев, както и лидерът на "Движение 21Ч" Татяна Дончева.

"Демократична България" откри кампанията си преди ден с концерт в София.

Споделяне

Още от Предсрочни избори