Партия "Волт" напусна "Изправи се.БГ"

Партия "Волт" напусна "Изправи се.БГ"

Партия "Волт" напуска гражданската платформа на Мая Манолова "Изправи се.БГ", която е част от коалицията "Изправи се БГ! Ние идваме".

"Волт", която бе създадена от бившия депутат от ДБГ Настимир Ананиев, няма депутати във все още действащото 46-о Народно събрание.

През почивните дни политически борд на партията е взел решение не само да се оттегли от мрежата на Манолова, но и да оттегли подкрепата си от коалиция "Изправи се! Ние идваме".

"Направихме анализ на взаимоотношенията в коалицията и заявките, с които се събрахме преди 9 месеца и установихме, че има много разминавания и голяма част от хората, с които стартирахме този проект вече ги няма. Текущите участници и ръководство на коалицията са се капсулирали в един затворен кръг и забравят очакванията на протестиращите, които ни събраха", каза Венцислава Любенова, която е съпредседател на "Волт".

Симеон Трулев, който е другият съпредседател на партията, посочи:

"Нашите членове и симпатизанти очакваха редовно правителство и по адекватно поведение в Народното събрание на коалицията, която подкрепяхме. Последните дни се удари дъното – всеки дърпа в своята посока. Има хора от "Изправи се! Ние идваме!", с които бихме продължили да работим, но не и в този формат".

От партията съобщават, че ще участват на предстоящите парламентарни избори през ноември независимо дали със собствена регистрация или в коалиционна форма.

По-късно от "Изправи се БГ! Ние идваме" обявиха, че "Волт" никога не е била част от коалицията, която в момента е в парламента. Оттам посочват, че от регистрацията в ЦИК ясно се вижда, че мандатоносители на коалицията са партиите партиите ДБГ, ЕНП и "Движение 21".

"Определяме публикациите, внушаващи "разпад на коалицията", за манипулативни и неотговарящи на истината. Оторизирани да говорят от името на парламентарната група и "Изправи се БГ! Ние идваме" са само Мая Манолова и Николай Хаджигенов. Организираните атаки срещу коалицията няма да спрат активната ѝ работа в парламента срещу икономическите интереси на олигарсите и партиите на статуквото, които ги обслужват", се посочва в съобщение на "Изправи се БГ! Ние идваме".

През август 2020 г. обаче "Волт" беше представена като част от платформата на Мая Манолова.

Споделяне

Още от България

Какво цели разследването на ДАНС и МВР за скъпия ток?