"Новото СДС"

Партията мандатоносител на НДСВ се коалира с Бареков

Росен Петров, Калина Крумова, Николай Бареков и Весела Драганова

Партията на българските жени с лидер Весела Драганова влезе в коалиция с "България без цензура" на Николай Бареков, съобщиха в четвъртък от ББЦ.

Оглавяваната от Драганова политическа формация, която в последните девет години не е давала особени признаци на живот, но през 2001 г. помогна на НДСВ да влезе в парламента и на практика стана мандатоносител на правителството на Симеон Сакскобургготски, е петата, която подписва коалиционно споразумение с Бареков за общо явяване на изборите.

"ПБЖ винаги се е определяла в център-дясно и за мен "България без цензура“ е новата коалиция, която може да замести някогашното СДС", обяви лидерката на партията на жените Весела Драганова, цитирана от пресцентъра на Бареков.

"Почти нищо не остана от тогавашното дясно, а това дясно в момента има голяма празнина. В ББЦ открих хора, които наистина искат да работят за България – това, което иска и ПБЖ“, коментира тя.

Драганова очаква и други десни партии да се присъединят към съюза, защото "той е голямото формирование на дясно мислещите хора".

"Нужно е да бъде сформирано в НС работещо мнозинство, не изкуствено събрано, а идеологически. В Реформаторския блок ситуацията е по-скована, нищо не се случва отвън навътре“, посочи лидерката.

"Ролята на българката и жената като цяло винаги е с радост мога да определя влизането на ПБЖ в коалицията като изключително добър сигнал. Смятам, че тази симбиоза би могла да даде отлични резултати не само на предстоящите парламентарни избори, а и на съвместната ни работа след това“, коментира председателката на женската организация на ББЦ "Евромайки“ Калина Крумова, завършва съобщението от пресцентъра на ББЦ.

Споделяне

Още по темата

Още от България