"Новото СДС"

Партията мандатоносител на НДСВ се коалира с Бареков

Росен Петров, Калина Крумова, Николай Бареков и Весела Драганова

Партията на българските жени с лидер Весела Драганова влезе в коалиция с "България без цензура" на Николай Бареков, съобщиха в четвъртък от ББЦ.

Оглавяваната от Драганова политическа формация, която в последните девет години не е давала особени признаци на живот, но през 2001 г. помогна на НДСВ да влезе в парламента и на практика стана мандатоносител на правителството на Симеон Сакскобургготски, е петата, която подписва коалиционно споразумение с Бареков за общо явяване на изборите.

"ПБЖ винаги се е определяла в център-дясно и за мен "България без цензура“ е новата коалиция, която може да замести някогашното СДС", обяви лидерката на партията на жените Весела Драганова, цитирана от пресцентъра на Бареков.

"Почти нищо не остана от тогавашното дясно, а това дясно в момента има голяма празнина. В ББЦ открих хора, които наистина искат да работят за България – това, което иска и ПБЖ“, коментира тя.

Драганова очаква и други десни партии да се присъединят към съюза, защото "той е голямото формирование на дясно мислещите хора".

"Нужно е да бъде сформирано в НС работещо мнозинство, не изкуствено събрано, а идеологически. В Реформаторския блок ситуацията е по-скована, нищо не се случва отвън навътре“, посочи лидерката.

"Ролята на българката и жената като цяло винаги е с радост мога да определя влизането на ПБЖ в коалицията като изключително добър сигнал. Смятам, че тази симбиоза би могла да даде отлични резултати не само на предстоящите парламентарни избори, а и на съвместната ни работа след това“, коментира председателката на женската организация на ББЦ "Евромайки“ Калина Крумова, завършва съобщението от пресцентъра на ББЦ.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво показва отмяната на карантини за VIP- персони в България?