Партията на Касим Дал се разграничи от Енимехмедов

Корман Исмаилов: Нападателят на Доган не членува при нас

Корман Исмаилов (в ляво) и Касим Дал.

Нападателят на Ахмед  Доган – Октай Енимехмедов не е член на партията на Касим Дал, каквито твърдения се появиха след обиска в дома му, при който бяха открити документи от учредителното събрание на Народна партия "Свобода и достойнство“.

"Проверихме в документите на партията и той не е наш член, нито пък е наш учредител“, заяви пред Mediapool Корман Исмаилов, председател на партията, основана от него и бившия депутат от ДПС и дясна ръка на Доган Касим Дал.

Исмаилов каза, че 25-годишният Енимехмедов "се е оказал гост на учредителната конференция на Народна партия "Свобода и достойнство.

"Нямаме повече информация на този етап“, заяви председателят на НПСД. "Бяхме планирали 900 делегати, оказа се че на място бяха 1015 души и много влязоха като гости, но не знаем кой го е довел и вкарал в залата“, твърди още Исмаилов. По думите му партията ще даде пресконференция във вторник, когато ще има повече информация.

Енимехмедов бе свързан с вътрешните противници на Доган веднага след като извърши показното нападение с газов пистолет срещу лидера на ДПС по време на националната конференция на партията в събота в НДК.

При обиск в жилището на Октай Енимехмедов разследващите са намерили предсмъртно писмо, в което младият мъж се извинява на майка си, че няма да успее да завърши висшето си образование. Очевидно младежът е осъзнавал, че има реална опасност при нападението да загуби живота си.

Освен това в апартамента му са открити и материали от учредителния устав на партията на Касим Дал, който напусна редиците на ДПС и основа алтернативно политическо движение. 

По-рано в неделя вътрешният министър Цветан Цветанов каза, че през последните две години Октай Енимехмедов активно е наблюдавал политическия живот в страната и е имал желание да участва в него.

Нападателят признава, че имал интерес и е симпатизирал на ДПС и дори е гласувал за тях. Той обаче е искал да направи публична политическа демонстрация, което е и причината за неговото нападение срещу Ахмед Доган, коментира Цветанов.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Колко време давате на новия парламент?