Партията на Кличко се разграничи от Бареков - не е влизала в никакви контакти с него

Кандидат-политикът Бареков държи плакат с две грешки в английското изписване на името на Кличко - Wladimir Klitschko.

Украинската опозиционна партия УДАР (Украински демократичен алианс за реформи) на световния шампион по бокс Виталий Кличко се разграничи от изявленията на новопоявилия се български политик Николай Бареков от понеделник, че от движението "България без цензура" смятат да изпратят доброволци в подкрепа на украинските протести и по-специално на партията на Кличко УДАР.

"Ние считаме за наш политически двойник в Украйна прозападната, демократична и центристка формация на Виталий Кличко УДАР и обмисляме действия в нейна подкрепа", се казваше в информация на "България без цензура”, разпространена в София в редица електронни медии.

"Независимо от някои съобщения в български медии, нито Виталий Кличко, нито партията УДАР имат каквито и да е връзки с политическото формирование "България без цензура” на Николай Бареков. При никакви обстоятелства нито УДАР, нито Виталий Кличко не са обсъждали или планирали предприемането на общи действия с организацията на г-н Бареков”, се казва в официално изявление на украинската опозиционна партия.

Изявлението е в контекста на благодарността на Кличко "към българските политически структури в Европейската народна партия, които подкрепиха гражданския протест и европейското бъдеще на Украйна".

Споделяне

Още от Свят