Партията на Костов отива на молебен в Рилския манастир преди учредяването

Инициативният форум за създаване на нова дясна партия начело с Иван Костов се събира през уикенда в Банкя, където ще прави последни уточнения в програмните документи и резолюции преди учредителното събрание на 30 май.

На 24 май членовете на форума заедно с депутатите от ПГ на ОДС ще посетят Рилския манастир, където ще бъде отслужен молебен.

През последните дни медиите трескаво гадаят какво име ще си избере новата партия. Очаква се то да бъде съобщено дни преди учредителното събрание, което е се проведе в зала България. На събранието ще бъде избран лидер и 12-членно ръководство на партията.

Инициативният форум, в който участват 7 депутати и 18 представители на гражданското общество, бе избран на 28 февруари на среща на напусналите СДС народни представители, членове на гражданския клуб "Диалог" и симпатизанти. Тогава бившият премиер и лидер на СДС Иван Костов обеща да бъде учредена нова дясна партия и прочете възванието "За силна България в обединена Европа". През последните три месеца той и колегите му от Инициативния форум обиколиха страната, където бяха избрани местни инициативни съвети, които ще бъдат учредители на новата формация.

Споделяне

Още от България