Партията на Ковачки в коалиция "Движение Напред" заедно с ВМРО и ЗНС

Ръководството на партията на бизнесмена Христо Ковачки ЛИДЕР взе решение за сключване на коалиционно споразумение с ВМРО и Земеделския народен съюз (ЗНС), като новата коалиция ще се казва "Движение Напред", съобщиха от партията в сряда.

"Анализът на ЛИДЕР показва, че принципите, залегнали в политическата ни програма, не си противоречат с идеите и принципите на политическите програми на ВМРО и ЗНС. Влизаме в коалицията с ясна цел - "Движение Напред" да бъде фактор на стабилност в центристкото пространство", се казва в изпратеното до медиите съобщение от формацията.

Според ЛИДЕР, ВМРО са се доказали като "последователен патриотичен политически субект", а "земеделците имат традиции по отношение на земеделието", както и "концепция за развитието на българското село". От ЛИДЕР обявяват, че "имат ясна визия за развитие на българската икономика".

Очаква се окончателното ратифициране на коалиционното споразумение да бъде на 2 ноември. Преди това бе обяснено, че коалицията е единственият начин трите формации да попаднат в Народното събрание при следващите парламентарни избори.

Споделяне

Още от България