Партията на Кунева призова за бойкот на референдума

От "Движение България на гражданите" с лидер Меглена Кунева призоваха в неделя на пресконференция за "БойкоТ на фалшивата демокрация".

Представителите на Националния съвет на "Движение България на гражданите" Прошко Прошков, проф. Велислав Минеков и Ива Йорданова представиха пред медиите позицията на партията защо е за бойкот на референдума.

По думите на Прошко Прошков бойкотът е единствената активна позиция, защото "достатъчно дълго хората позволяваха да се подиграват с тях и когато парите са изхарчени, управлението няма право да пита дали да се строи нова АЕЦ или не".

На подигравката може да се отвърне единствено с пренебрежение, коментира той. Според Прошков, ако управлението искаше да е построена АЕЦ "Белене", досега щеше да я има.

"Продължаваме безсмислено да наливаме пари в този гьол, това е истината", допълни той.

Според него българинът реално няма никаква информация за строежа и не разбира за какво трябва да гласува".

Прошков коментира още, че "за управляващите референдумът е подготовка за изборите през лятото - една проверка на кредита на доверие към правителството, игри между ГЕРБ и БСП с цел по-ниска избирателна активност на парламентарния вот".

Според проф. Велислав Минеков българите имат право поне да бъдат информирани. "Основното, което трябва да се знае е, че тук става дума за ДА на ядрената мафия и за един огромен грабеж", посочи той. Според проф. Минеков цели се още един майсторски грабеж, който ще се изплаща от нас, гражданите, поколения наред. По-добре да го предотвратим. От нас зависи, заключи професорът.

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?