Партията на Марешки вдига пенсиите с 20%, ако влезе във властта

Веселин Марешки

Партията на варненския бизнесмен и собственик на верига с над 200 аптеки в цялата страна Веселин Марешки "Либерален Алианс" обеща, че ако участва в следващото управление, пенсиите ще бъдат индексирани с 20 процента, предаде БНР. Марешки не даде ясно обяснение откъде ще дойдат парите за подобна мярка и отговори по следния начин:

"Оттам, откъдето не стигат парите във варненския бюджет, в държавния бюджет и в бюджета на всяка една община в България. Това са пари, които изчезват в корупционни схеми и влизат в джобовете на определени хора. Нашата програма е няколко човека във Варна и примерно 1000 в България - малко по-бедни, но повече пари в държавния бюджет за социално слабите, т.е. точно тази социална справедливост, за която всички говорят, точно по този начин".

Веселин Марешки обяви още, че партията му се съюзява за изборите с партията "Обединена социалдемокрация" на икономиста Кольо Парамов, който за кратко бе съветник на премиера Бойко Борисов в началото на мандата на правителството на ГЕРБ.

Споделяне

Още от Избори 2013

Къде му е мястото на Бойко Борисов?