Партията на Николай Цонев видя в Надежда Нейнски добър водач на дясна евролиста

Лидерът на ПП "Нова алтернатива" Николай Цонев. Сн. БГНЕС

Надежда Нейнски е добра кандидатура за водач на дясна листа за евроизборите, обявиха във вторник от гражданската платформа "Дясна алтернатива за България". От платформата уточниха, че се водят разговори в тази посока със "Синьо единство" и Обединени земеделци, но все още нямало окончателно решение.

В платформа "Дясна алтернатива" влизат ПП "Нова алтернатива" с лидер Николай Цонев, Движение "Гергьовден" с председател д-р Драгомир Стефанов, партия "Съюз на свободните демократи", водена от Радослав Кацаров. в платформата са и партия БДС "Радикали" и Национално инициативно политическо движение "Гражданско участие в управлението на държавата". По-голямата част от посочените партии са лидерски проекти на отцепили се преди години дейци на СДС като Стефан Софиянски, Евгений Бакърджиев, Любен Дилов - син и други.

От гражданската платформа се обявиха за единение на десницата. Те смятат да поканят СДС и ДСБ, които в момента са част от Реформаторския блок, да се присъединят към тях.

"Дясна алтернатива за България" апелира и към всички политически партии, регистрирани за последните два парламентарни избора, да се включат в обсъждането на Национална доктрина на България.

А партия "Синьо единство" така и не се разбра за членството си в Реформаторския блок и го напусна, като част от ръководството на гражданското сдружение "Синьо единство" остана в блока. Самата Надежда Нейнски бе един от водачите на "Синьо единство", който се обяви за самостоятелно представяне на партията на евроизборите, след като не постигна съгласие за подредбата на листата за евровота на блока.

Споделяне

Още от България