Партията на отцепилите се от ГЕРБ ще се казва БАСТА

Партията на отцепилите се от ГЕРБ ще се казва БАСТА

Новата политическа партия от бивши членове на ГЕРБ ще се казва БАСТА, съобщи в понеделник пред "Фокус" Емил Димитров, бивш депутат от партията на Бойко Борисов.

Димитров е сред учредителите на новата формация, които се събират в края на месеца в Етрополе. Самият учредителен конгрес на формацията ще е на 22 септември.

Абревиатурата БАСТА означава "Българи за алтернатива на страха, тоталитаризма и апатията”.

"Партията ще е в център дясно. Идеите ще бъдат представени в момента, в който обявим, че сме подписали учредителен протокол. Партията ще бъде с хоризонтална структура, без лидер", обясни отново принципите на формацията Димитров.

БАСТА ще има двустепенна управленска структура – управителен съвет от млади хора в активна възраст, и съвет на ветераните, тоест на хора, които вече са участвали в политиката.

"Ветераните декларираме, че в бъдеще няма да участваме в изпълнителната власт. Призоваваме и останалите партии да го направят, ако желаят, за да подновим поколението с необременени от политиката лица – поне в изпълнителната власт”, посочи Димитров.

По думите му младите участници в управителния съвет ще бъдат избрани от учредителното събрание.

По думите му те ще са непознати публично лица. Сред тях имало и такива, които не са участвали в политиката.

"Най-вече ще са хора от втория и третия ешелон на ГЕРБ, на които не им се даде възможност да се изявят досега”, обясни Емил Димитров.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Кой е най-добрият вариант след падането на кабинета "Петков"?