Партията на Томов: Убийството на кмета Янков няма да бъде разкрито

Като партия се притесняваме, че убийството на кмета на Елин Пелин инж. Янко Янков няма да бъде разкрито, заявиха в петък на пресконференция членове на партията на  Александър Томов “Българска социалдемокрация”, от чиято листа бе избран Янков.

Според Валентина Димитрова, шеф на партийния пресцентър, тече целенасочен процес на отклоняване на общественото внимание към догадки, свързани с убийството. “Защо и кому е нужно след това убийство да се фабрикуват съмнения за злоупотреби?”, питат се хората на Томов.

Стойно Стойнов, председател на софийското областно ръководство на партията, заяви, че работата на полицията и следствието е незадоволителна и обществото трябва да окаже натиск на органите на реда, за да доведат те до край следствието. Той говори и за “развързването на ръцете на икономически структури” след убийството, но не уточни какво имаше предвид, въпреки изричното журналистическо настояване.

Янков беше заплашван през декември месец, но не обърна внимание, тъй като смяташе, че никое негово действие или бездействие би ощетило някого”, обясни Димитрова. По думите ѝ той е търсил баланс във всяка една сделка и е поставял интересите на общината на първо място.

Споделяне

Още от България