Партията на Валери Симеонов ще прави младежка организация

Вицепремиерът остава начало, 10-координатори от Хасковска област напускат

Валери Симеонов беще преизбран за лидер на НФСБ

Партията на вицепремиера по икономическите въпроси и демографската политика Валери Симеонов - Националният фронт за спасение на България (НФСБ)ще прави и младежка структура.

Решението е взето на провелия се трети редовен конгрес, който преизбра Симеонов за лидер на партията за още четири години. Всички присъстващи делегати на конгреса – 147 са гласували единодушно Симонов да остане начело на партията. Против и въздържали се не е имало, се казва в съобщение на НФСБ.

Конгресът на партията се провежда при закрити врати.

Цялото ръководство на НФСБ също запазва постове си. За заместник-председатели на партията са преизбрани единодушно Данчо Хаджиев и депутатите Валентин Касабов и Борис Ячев.

Конгресът утвърдил и състава на Национален политически съвет, в който, освен влизащите по право регионални и областни координатори, членове са още- Петьо Георгиев, Александър Хайтов, Петко Събев и областната управителка на Стара Загора Гергана Михова.

За председател на националната контролна комисия също е бил преизбран народният представител Христиан Митев.

Направени са били промени в партийния устав. Въведена е дъжност национален координатор и е променена мандатността на конгреса от 3 на 4 години.

Междувременно бТВ съобщи, че в навечерието на конгреса е имало доста оставки в хасковските структури на партията. Общински звена в региона застанали зад бившия областен координатор на партията, който твърди, че е сменен еднолично от Валери Симеонов.

Десет от 11-те общински координатори в Хасковско си тръгват от НФСБ. В писмо, подписано от тях, те обвиняват Симеонов, че е влязъл в коалиция с ГЕРБ, без да се допита до местните структури, както и че не изпълнява предизборните си обещания.

"Ние излъгахме избирателите като ходихме на събрания и ги убеждавахме. Хората вярваха, че ще станат 300 лева пенсиите, а това не се случи. Хората не го приемат това", каза бившият областен координатор на НФСБ Кръстьо Кръстев.

В последно време Валери Симеонов е подложен на атаки, основно от ДПС, които поискаха той да бъде отстранен от правителството. Партията на Ахмед Доган и Делян Пеевски сезира дори Европейския съюз, че ГЕРБ управляват с националисти, заради партньорите им в управлението - „Обединени патриоти“.

Споделяне

Още от България

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?