Партийният "Дума" има нов, близък до Нинова, главен редактор

Партийният "Дума" има нов, близък до Нинова, главен редактор

Партийният вестник на БСП - "Дума" има нов главен редактор. За и.д. на изданието на 28 август бе назначен журналистът Йордан Мичев. Той сменя Таня Джаджева. Новината потвърди самият Йордан Мичев в своя фейсбук профил.

По неофициална информация промяната в ръководството на партийния орган е по лично разпореждане на лидера на БСП Корнелия Нинова. Тя не била доволна от резултатите и редакционната политика на вестника. Корнелия Нинова изразила недоволството си от факта, че сега вестникът не звучи достатъчно опозиционно и хапливо към управляващите и че няма достатъчно репортажи и разследвания.

Според друга информация пък Нинова отдавна иска да махне от поста Таня Джаджева, която се смята за близка до лидера на ПЕС Сергей Станишев. Джаджева беше говорител на Министерския съвет по време на тройната коалиция.

Новият главен редактор е бил представен пред екипа и членове на Изпълнителното бюро на на "Позитано", а в последствие и е бил гласуван от тях.

Йордан Мичев е приел да се върне в България, за да поеме вестника. През последните години той живее в Англия, където работи за български медии там, както и извън медийната сфера. Преди да замине, е работил за Стандарт", "Тема", "Монитор", "Дума", "Земя".

Новият главен редактор ще има 6-месечен изпитателен срок. Засега няма информация дали Таня Джаджева остава в екипа. Във фейсбук Мичев обяви, че търси да наеме стажанти за вестника, които искал да научи на "истинска журналистика". Как това ще се случи в партийно издание Мичев не обяснява. Но пък прослави датата 28 август за "добър ден за българската демокрация".

Споделяне

Още от България