Партийният клуб на Петър Стоянов поиска оставката на Надежда Михайлова

Столичният клуб на СДС в район "Средец", където членува и бившият президент Петър Стоянов, снощи излезе с единодушно решение за оставката на лидера на СДС Надежда Михайлова и целия НИС, научи Mediapool. Председателят на клуба Николай Янков каза, че решението е било взето без гласове "против" и "въздържал се".

Петър Стоянов обаче не е взел участие във вота, защото си тръгнал по-рано, като се оправдал с предварително уговорена среща.

Бившият президент възстанови членството си в СДС през есента на миналата година, а преди няколко дни даде да се разбере, че е склонен да се бори за лидерския пост в партията на предстоящата Национална конференция.

На заседанието снощи е присъствал и депутатът от СДС Асен Агов - един от подкрепилите подписката на 29-те сини народни представители, групирани около бившия премиер Иван Костов, с искане за оставка на ръководството.

Участници в заседанието заявиха, че все още не знаят какви действия ще предприемат 29-те във връзка с насрочената за 21 февруари извънредна отчетно - изборна конференция, след като настояваха за такъв форум, но не бе изпълнено искането им той да не бъде организиран от сегашното ръководство.

Още от България

Какво би означавало отпадането на мониторинга на Европейската комисия?