Партньорската проверка дава на Брюксел положителни резултати за АЕЦ "Козлодуй"

Положителни резултати за състоянието на 3-ти и 4-ти блок в АЕЦ "Козлодуй" е представил в Брюксел шефът на партньорската проверка Антонио Мадона, съобщи Дарик радио. В сряда той е запознал членовете на Групата по атомните въпроси към Съвета на министрите на ЕС с резултатите от проверката в българската АЕЦ, назначена от Брюксел.

Според добре информиран източник, цитиран от Дарик, по време на устното представяне шефът на европейските експерти е изразил мнение, че България е изпълнила или е в процес на изпълнение на всички отправени към нея препоръки за осигуряване на нормалното ниво на безопасност на 3-ти и 4-ти блок на АЕЦ "Козлодуй".

Членовете на Групата са поканили Мадона да представи на следващото им заседание писмено предварителни обобщения за проверката в България. Днес тя е била окачествена като много добре подготвена и проведена.

След като бъде готов окончателният писмен вариант на доклада, той ще бъде предаден от Групата по атомните въпроси на Съвета на постоянните представители на страните членки в ЕС. Чак след като те го обсъдят и одобрят, документът ще стане официален и ще бъде предоставен на България, което се очаква да стане през март догодина.

Споделяне

Още от Бизнес

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?