Партньорската проверка дава на Брюксел положителни резултати за АЕЦ "Козлодуй"

Положителни резултати за състоянието на 3-ти и 4-ти блок в АЕЦ "Козлодуй" е представил в Брюксел шефът на партньорската проверка Антонио Мадона, съобщи Дарик радио. В сряда той е запознал членовете на Групата по атомните въпроси към Съвета на министрите на ЕС с резултатите от проверката в българската АЕЦ, назначена от Брюксел.

Според добре информиран източник, цитиран от Дарик, по време на устното представяне шефът на европейските експерти е изразил мнение, че България е изпълнила или е в процес на изпълнение на всички отправени към нея препоръки за осигуряване на нормалното ниво на безопасност на 3-ти и 4-ти блок на АЕЦ "Козлодуй".

Членовете на Групата са поканили Мадона да представи на следващото им заседание писмено предварителни обобщения за проверката в България. Днес тя е била окачествена като много добре подготвена и проведена.

След като бъде готов окончателният писмен вариант на доклада, той ще бъде предаден от Групата по атомните въпроси на Съвета на постоянните представители на страните членки в ЕС. Чак след като те го обсъдят и одобрят, документът ще стане официален и ще бъде предоставен на България, което се очаква да стане през март догодина.

Споделяне
Още от Бизнес

Смятате ли, че президентът е "сготвил" премиера със снимките от спалнята?