Първа крачка на българските зелени към обединение

Три български зелени политически организации направиха първа крачка към обединение. В неделя бе съобщено, че меморандум за съвместна дейност са подписали лидерите на политическите партии Политически клуб "Екогласност", "Партия на зелените" и "Зелена партия - Български зелени".

Според Трифон Грудев, председател на "Зелена партия - Български зелени", "зеленото политическо пространство има голям потенциал, който обаче не е показан на последните избори.

Това е мотивирало отделните екологични формации да се обединят, като основната цел е опазване, съхраняване и възпроизводство на природата. Главен приоритет ще бъде дейността по опазване на околната среда в сътрудничество и в единодействие помежду си и с други екологични организации.

Трите партии ще изградят експертен съвет по опазване на околната среда, който ще проучва и обобщава актуални екологични проблеми и ще изготвя становища и предложения, включително и за промени в нормативните документи.

Подписалите меморандума изразяват принципно съгласие за съвместно явяване на парламентарните и местни избори. Частичните местни избори в София, Враца и Раднево ще бъдат първите, в които трите политическите формации ще участват заедно, обявиха още лидерите им.

Споделяне

Още от България