Кризата във волейбола продължава:

Първа оставка във федерацията - напуска шефът на "Марек - Юнион Ивкони"

Данчо Лазаров отказва да се оттегли, Владо Николов ще връща Матей Казийски

Ивайло Константинов. Сн. БГНЕС

Кризата във волейбола продължава, а националният отбор ще бъде воден временно от досегашните помощници на Радостин Стойчев Найден Найденов и Георги Петров. Отборът ще замине с голяма част от резервите за Аржентина, където ще се играят мачовете от следващата фаза на Световната лига.

 

Преди ден селекционерът Радостин Стойчев и звездата на отбора Матей Казийски изпълниха заканата си, че няма да са част от отбора, ако всички членове на УС на федерацията не подадат оставки. Във вторник шефът на федерацията Данчо Лазаров обяви, че няма никакво намерение да се оттегля.

 

Все още не е ясно кой ще наследи на поста Стойчев и ще води отбора на Олимпиадата в Лондон. За поста бе сочен Мартин Стоев, който обаче отрече.

 

Във вторник все пак се стигна до първа оставка във федерацията. Вицепрезидентът на волейболната федерация и президент на "Марек Юнион Ивкони" Ивайло Константинов напусна заради оттеглянето на треньора Радо Стойчев и волейболната звезда Матей Казийски от националния отбор.

 

"Моля да бъда освободен от заеманите от мен постове - вицепрезидент и член на УС на БФВ поради възникналата скандална ситуация между ръководството на БФВ и екипа на бившия национален селекционер Радостин Стойчев (чиито гарант бях аз) и някои от националните състезатели, довела до недоверие в ръководството на БФВ", пише в молбата си Константинов.

 

"Решението ми е породено и от факта, че е против принципите ми администрацията да бъде пречка за максимално добрата изява на всеки спортист или отбор (визирам декларацията на Матей Казийски, че напуска националния отбор заради ръководството на БФВ)", посочва още Ивайло Константинов.

 

Шефът на федерацията Данчо Лазаров, срещу когото са най-вече критиките на Стойчев и Казийски, вече обяви, че няма намерение да се оттегля.

 

"Стойчев продължава да иска неизпълними неща. Просто като процедура е абсурд УС да си даде оставката. Имах среща с отбора, целият щаб е в пълен състав. Имахме среща с всички момчета, физиотерапевти, статистици, пожелахме им успех и ги поздравихме за това, което свършиха дотук. До този момент във федерацията все още не е постъпила оставката на Стойчев. Явно, че ще продължаваме да комуникираме чрез медиите”, каза инж. Данчо Лазаров.

Капитанът на националния отбор по волейбол Владимир Николов заяви, че не е разговарял с Радостин Стойчев.

 

Николов каза още, че не може да си обясни защо не е бил поканен на срещата с премиера Бойко Борисов, на която в понеделник присъстваха Стойчев, Матей Казийски, Цветан Соколов, Андрей Жеков и Теодор Салпаров.

"Не знаех за такава среща, не съм бил поканен на тази среща. Според мен не е нормално да не съм поканен. Отборът ще е по-слаб без Матей Казийски на олимпиадата. Ще направя всичко, което е в моите възможности Матей да е в този отбор за финалите на Световната лига и олимпийските игри. Горещо искам да направим нещо по-добро на олимпиадата, а това означава Матей Казийски да играе с нас. Не знам дали има нещо, което бих могъл да направя, но ако има такова нещо – ще го направя", каза Николов след срещата с Управителния съвет на волейболната федерация.

Той обаче коментира, че сега не е моментът Стойчев и Казийски да напускат отбора, тъй като това е внесло допълнително напрежение.

Споделяне

Още по темата

Още от Спорт