Първа руска гражданка е диагностицирана с новия коронавирус

Първа руска гражданка е диагностицирана с новия коронавирус

Рускиня на борда на поставения под карантина в Япония круизен кораб "Даймънд принсес" е първата руска гражданка, диагностицирана с новия коронавирус, съобщиха руските власти, цитирани от Асошиейтед прес.

Жената ще бъде преместена в болница и ще получи лечение, съобщи във Фейсбук руското посолство в Япония. Засега не е ясно дали тя ще бъде настанена в болница в Русия или в Япония.

Засега са пътвърдени 454 случая на заразени с коронавируса на круизния кораб "Даймънд принсес". В световен мащаб заболелите от коронавируса, появил се в Централен Китай през декември, са 71 000, а починалите от болестта - 1770 в континентален Китай и петима другаде. Пекин въведе строги ограничителни мерки към повече от 60 милиона души в централната китайска провинция Хубей.

През януари руските власти съобщиха за два потвърдени случая на коронавируса и хоспитализира двама китайски граждани, които се възстановиха от болестта.

От началото на епидемията на коронавируса Русия преустанови повечето от полетите за и от Китай. Движението на всички влакове, свързващи Русия с Китай и Северна Корея, бе преустановено, а руската сухопътна граница с Китай и Монголия бе затворена.

Москва временно спря издаването на работни визи за китайски граждани, а китайските студенти, върнали се за празнуването на Лунната Нова година, бяха помолени да не подновяват занятията си в руски университети до 1 март.

Руският премиер Михаил Мишустин каза, че Русия може да прибегне до депортации на чужденци, заразени с новия коронавирус.

Споделяне

Още от Свят

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?