Първа сезонна тропическа буря в Атлантическия океан

Първа сезонна тропическа буря в Атлантическия океан

Първата за сезона тропическа буря се е образувала в Атлантическия океан, предаде Асошиейтед прес. Тя е получила е името "Андреа" и синоптиците са издали предупреждение за нея.

Според специалисти от Националния център за наблюдение на ураганите на САЩ, скоростта на вятъра в епицентъра на стихията достига 64 км/ч., а до утре се очаква да нарасне на 72 км/ч. Бурята се намира на около 435 км югоизточно от Тампа и се движи към полуостров Флорида със скорост от 5 км/ч. Очаква се Андреа да достигне сушата днес и да донесе дъждове и поривисти ветрове.

Издадено е предупреждение да се внимава за тропическа буря в Североизточна Флорида и северно от Сърф Сити, Северна Каролина.

Според метеорологичните прогнози бурята ще заобиколи нефтените платформи в Мексиканския залив. Очаква се тя да продължи по Източното крайбрежие през уикенда и след това отново да се насочи към морето.

Атмосферните явления в САЩ се класифицират като буря и получават собствено име, ако скоростта на вятъра в епицентъра достигне 63 км/ч. При скорост на вятъра от 119 км/ч и повече бурята става ураган.

Сезонът на ураганите традиционно продължава в Атлантика от 1 юни до 30 ноември. Според метеоролозите тази година той ще е по-активен от обичайното.

Споделяне

Още от Свят