Първа сватба в Цар Калоян 11 дни след потопа

Единадесет дни след опустошителното наводнение в Цар Калоян и два дни след траура в памет на осемте жертви, градът вдигна сватба. 25-годишният Мустафа Байти и 20-годишната Ава Карасюлейман решили да се женят още миналата година. Те не искали да отлагат планираната за 17 август сватба, въпреки че къщата, в която живее семейството на момчето, е силно пострадала от приливната вълна, която лиши от покрив десетки семейства в общината.

Тържеството е пред дома на семейство Байти, където са поканени около 100 души. Заради бедственото положение, обявено в градчето след наводнението, сватбата няма да продължи 3 дни, както повеляват местните традиции, а само ден.

Междувременно кризисният щаб в общината реши пътят Разград - Русе да бъде отворен тази вечер за всички автомобили. Заради лошите качества на питейната вода бедственото положени остава в сила до 20 август. Все още не са приключили възстановителните работи. Продължава дезинфекцията на наводнените домове и разчистването на улиците. В помощ на населението работят екипи на Гражданска защита и военни от Шумен.

Причините за наводнението, което опустоши града с 4200 жители, се разследват от Разградската окръжна прокуратура.

Споделяне

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?