Първанов хвали последователността на правителството в ЕС и НАТО

"След парламентарните избори е налице последователност, предсказуемост в поведението на България в Европейския съюз и НАТО", заяви президентът Георги Първанов на традиционния прием за ръководителите на дипломатически мисии у нас.

"Ние доказахме, че на България може да се разчита, когато става дума за приемането и реалното приложение на Лисабонския договор, за разширяването, за други важни въпроси от дневния ред на ЕС", заяви Първанов.

Той каза още, че изминалата година не е била лека за България и за другите страни по света предвид финансовата и икономическа криза.

"За България това беше годината, в която се реализираха важни вътрешнополитически промени", припомни държавният глава.

Той посочи още, че страната ще продължи ангажименти си в рамките на НАТО и на международната демократична общност, в мисии за опазването на мира и демокрацията.

Георги Първанов отбеляза "последователния ангажимент на България в Югоизточна Европа за подпомагане на усилията на страните от региона", а развитието на отношенията ни със страните от Черноморския и Каспийския регион щяло да доведе до "икономизация на външната ни политика и до решаването на важни икономически и енергийни задачи".

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?