Първанов и Свинаров поздравиха българските контингенти в чужбина по случай 3 март

Президентът и върховен главнокомандващ на въоръжените сили Георги Първанов изпрати поздравителна телеграма до личния състав на българските контингенти в Босна и Херцеговина, Косово, Афганистан и Ирак по случай националния празник 3 март.

"Високо ценя вашия професионализъм, храброст и всеотдайност, с които изпълнявате воинския си дълг", се казва в поздравителната телеграма на Първанов до офицерите, сержантите и войниците от българските контингенти в чужбина.

Поздравления до военнослужещите в чужбина е изпратил и министърът на отбраната Николай Свинаров. Той е осъществил видео-телеконферентна връзка с командира на втори пехотен батальон в Кербала подполковник Петко Лилов, както и телефонни разговори с командира на охранителния взвод в Афганистан подполковник Асен Расланов и със старши националните офицери на българските контингенти в Косово и в Босна и Херцеговина подполковник Красимир Кънев и полковник Веселин Попов.

Министър Свинаров е пожелал на българските воини много здраве, успех в изпълнението на мисиите и късмет. "Ръководството на МО и на Българската армия (БА) се гордее с вашия професионализъм, пожелавам ви и занапред да защитавате честта и достойнството на българската армия и на българската държава - гордо, достойно, по мъжки, като истински български войни", подчерта министърът, цитиран от пресцентъра на военното ведомство.

Поздравление към българските военнослужещи отправи от името на Генералния щаб на БА генерал-майор Велчо Танев, началник на главно оперативно управление в Генщаба.

Споделяне

Още от България