Първанов критикува правителството и от морето

Президентът Георги Първанов, който вече редовно анализира работата на правителството, в петък отправи поредната серия критики и препоръки към екипа на премиера Бойко Борисов.

В Приморско, където е на посещение по повод 90-годишнината на вестник "Черноморски фар", той заяви, че "мерките за преодоляване тежестите от кризата без съмнение са закъснели".

"В момента трябва да се намерят нови работещи мерки, за да не се окаже закъснението драматично", отсече държавният глава.

Той коментира, че още миналата година през септември е апелирал за минимален структурен дефицит.

"Да се разплати държавата на бизнеса, за да се избегнат част от уволненията и да се намали безработицата. И това, мисля, беше правилният ход", отбеляза Първанов.

По думите България е загубила твърде много време.

"Сега ще ни бъде доста по-трудно, защото има сериозни проблеми със събираемостта на приходите. Оттам идва голямата тежест", разясни президентът и добави, че се надява правителството да реагира адекватно.

Държавният глава е на посещение в крайморския град по повод годишната среща на Българската асоциация на регионалните медии, 90-годишнината на вестник "Черноморски фар" и среща на инициаторите на "Поморийското обръщение" за Черноморските фарове.

В рамките на визитата си Първанов се срещна с кмета на общината Лиляна Димова и разговаря с представители на инициативния комитет за създаването на международна общност на морските фаропазачи.

Споделяне

Още по темата

Още от България