Първанов награди вицето си Марин: Голям строител на армията и образец на родолюбие

Първанов награди вицето си Марин: Голям строител на армията и образец на родолюбие

Президентът Георги Първанов връчи във вторник орден "Стара планина" - първа степен с мечове на вицепрезидента на страната Ангел Марин за "изключително големите му заслуги към Република България".

"В негово лице ние виждаме един от големите строители на българската армия през един особено дълъг период - от 1960 година, когато влиза във Висшето военно училище в Шумен, до командващ ракетни войски в сухопътните ни сили", заяви Първанов.

Според него Марин е проявявал високо чувство на професионализъм, отговорност и се е утвърдил като пример за дълг и чест.

"Ангел Марин заслужава ордена и като вицепрезидент, заради работата му по конкретни задачи и преди всичко за работа му с българите в чужбина, каза Първанов. Ангел Марин е и един от образците на съвременното българско родолюбие", каза още Първанов.

Вицепрезидентът Ангел Марин заяви, че приема отличието от името на всички, с които е работил през годините.

"Не постигнах българския Еверест в армията, но стигнах върха на своите възможности. Дори и да не бях получил наградата, за мен е достатъчно, че такива хора ме оценяват толкова високо. Дано този орден не е за преживени години и за възраст, а за значимост. Направил съм по-малко от това, което съм искал, но 70 години не стигат да достигнеш до мъдростта на живота", каза Марин.

Споделяне

Още по темата

Още от България