“Първанов направи честване на ангарията и безплатния труд”

СДС излезе с официална позиция срещу честванията на 60-годишнината на бригадирското движение в България, в които активно участие взе и президента Георги Първанов. “Когато страната е на прага на членството си в ЕС, да се правят чествания на ангарията, защото това не беше движение, а беше задължително да се ходи на бригада, е проява на изключително лош вкус. Целта бе командирите на бригадите да си направят чествания сами на себе си”, заяви във вторник членът на НИС на СДС Красимир Каменов.

Според СДС участието на президента Първанов в това мероприятие е доказателство, че той все още не е приел ценностите на пазарната икономика. По думите на Каменов това важи и за депутата от БСП Добромир Гущеров, който също бе на Хаинбоаз в края на седмицата.

“Гущеров стана банкер, защото е бил водач на над 20 бригади. Ние добре знаем как през 90-та година парите на Комсомола бяха трансформирани в български банков капитал. След това Гущеров си продаде бизнеса и стана политик”, обясни Каменов.

Според на НИС на СДС социалистите недобросъвестно са използвали труда на хората от военното училище във Велико Търново за организиране на едно партийно мероприятие, каквото бе честването на бригадирското движение.

“Хората строиха палаткови лагери, подготвяха терени, палиха огньове. Това е едно изключително недобросъвестно използване на държавна организация”, каза Каменов.

По време на честванията в местността Вонеща вода президентът Първанов се обяви за възстановяване на “младежките доброволни бригади.”

Споделяне

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?