Първанов: Няма трусове в националната сигурност, а в отделни структури

Първанов: Няма трусове в националната сигурност, а в отделни структури
Очевидно в Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС) има проблеми на функционирането на самата служба, коментира в петък пред репортери президентът Георги Първанов.

На въпрос има ли трусове в националната ни сигурност, той отговори, че има трусове не в националната сигурност, а в отделни структури, и има кадрови промени, за които той е информиран.

Очевидно начинът, по който беше сглобена механично тази служба от две съществуващи структури (НСС и ВКР – бел.ред.) не е най- работещият, каза държавният глава. Според него трябва да се намерят механизми, за да се превърне ДАНС в действена и ефективна, структура, която да изпълнява функциите и да е на нивото на очакванията, които обществото има към нея.

Първанов допълни, че не може да коментира уволнението на зам-председателя на ДАНС Иван Драшков, защото това е работа на самото ръководство на ДАНС и на министър-председателя, който наблюдава службата.

При избухването на скандалите с нерегламентирано подслушване от страна на ДАНС президентът призова да не се "рови" в службата, а преди седмица определи случващото се като "много шум за нищо".

Споделяне

Още по темата

Още от България

Докъде е проникнала руската шпионска и пропагандна мрежа в България?