Първанов отложи визитата си в Сърбия заради погребението на Милошевич

Официалното посещение на президента Георги Първанов в Сърбия и Черна гора, което беше планирано да започне в четвъртък, е отложено по искане на Първанов, съобщи БГНЕС. Агенцията цитира кабинета на президента на Сърбия и Черна гора Светозар Марович, по чиято покана щеше да се състои посещението, че българската страна е помолила визитата да бъде отложена поради "непреодолими пречки".

От прессекретариата на президентството изразиха учудване от информацията за посещението на Първанов в съседната страна, за което не е било съобщавано, и казаха, че отлагането е станало поради промяна в ангажиментите на президента. Според прессекретариата визитата ще се състои следващата седмица.

Според дипломатически източници Първанов е предпочел да не бъде в Сърбия и Черна гора в момент, когато се подготвя погребението на бившия югославски президент Слободан Милошевич. Подобна визита би дала повод да се припомни писмото на Първанов в качеството му на лидер на БСП през 1999 г. в подкрепа на Милошевич по време на въздушните удари на НАТО срещу Сърбия.

Споделяне

Още от България