Първанов пожела бързо съставяне на антикризисно правителство

Дадох своя вот за едно стабилно и ефективно управление, което да бъде реализирано максимално бързо и да е в състояние да набележи антикризисни мерки. Те трябва да допринесат за ограничаване на влиянието на световната икономическа криза в България, за запазване жизнения стандарт на хората. Това коментира президентът Георги Първанов след като гласува със съпругата си Зорка Първанова.

Според президента забавянето във формирането на правителството ще предизвика проблеми, защото с всеки изминал ден се губело време за реални ефективни мерки в борбата срещу кризата. Държавният глава отправи и меки критика към сегашното правителство с думите, че антикризисните действия в други държави се предприемали отдавна.

Първанов отказа да прогнозира какво ще е следващото правителство, защото било много рано.

Попитан за явлението "купуване на гласове", Георги Първанов апелира органите на реда да си свършат работата безкомпромисно и всеки такъв случай да получи санкцията си в съда. На въпрос какво ще посъветва хората, които още не са решили да гласуват, президентът каза да не се пропуска възможността да определят със своя вот бъдещето на страната и да допринесат за собственото си положение.

Споделяне

Още от България