Първанов: Предсрочни избори са наложителни

Предсрочните избори може и да не станат, но те са належащи, защото имаме слаб парламент, той не работи, произвежда скандали, компрометира парламентаризма, заяви във вторник пред Нова телевизия лидерът на АБВ Георги Първанов. Той добави, че управляващите могат да устискат до края на мандата, но сега ни трябва правителство, което да прави реформи.

"Агонията по страната е страхота. Виждам го при моите обиколки", каза още президентът между 2002 и 2012 година. Според него слабостта на партиите, подкрепящи кабинета, се отразява на правителството.

Първанов каза, че от няколко седмици е заявил искане за среща с премиера, но отговор няма. Орешарски изчезна от публичното пространство, обобщи лидерът на АБВ. Той искал да зададе на премиера принципни въпроси, свързани с разпределение на парите за общините и уволненията на хора, свързани с движението.

Част от медиите бият по нас безпощадно, защото имат политическа поръчка, каза Първаном. В отговор на въпрос, той каза, че АБВ се издържа от дарения. Нямало обаче дадени големи суми, като те били между 200 и 1000 лева.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Защо Слави Трифонов скри имуществото си?