Първанов призова Борисов да направи чисто нов кабинет, но с Цветанов

Президентът с изтекъл мандат Георги Първанов се обяви в петък от Перник за нов кабинет "Борисов”. От думите му стана ясно обаче, че запазен трябва да бъде вътрешният министър Цветан Цветанов.

“Необходим е цялостен ремонт на правителството, без него е невъзможно оздравяване на управлението”, заяви Първанов.

Според него не може днес да се кърпи един сектор, утре - друг. Първият министър, който трябва да бъде отстранен, е вицепремиерът Симеон Дянков, смята Първанов. По думите му от противоборството между Цветан Цветанов и Симеон Дянков губи българският данъкоплатец.

По този начин Първанов на практика се обяви в подкрепа на вътрешния министър.

Първанов призова Бойко Борисов ясно да поеме отговорност за провала на икономическата и енергийната политика на правителството, защото отстраняването на Трайчо Трайков означавало точно това.

Държа на енергетиката като локомотив на икономиката и гарант на сигурността, заяви Първанов.

Той се обяви в подкрепа на идеята на Бойко Борисов за референдум за "Белене“ и шистовия газ и каза, че ако министър-председателят не може да го организира, това ще стори левицата.

“Снемането на здравния министър е признание за провал на здравната политика. Три пъти сменен здравен министър означава, че правителството няма стратегия и яснота в тази посока", смята Първанов, който е конкурент на Станишев в лидерската битка в БСП.

Споделяне

Още от България