Първанов: Санкциите срещу Русия са не само неефективни, но и несправедливи

Според Георги Първанов българската политика трябва да отстоява необходимостта от една по-специфична позиция на страната в отношенията с Русия. Ние трябва много ясно и категорично да обосновем защо сме против санкциите - не защото те са неефективни, както плахо казват някои от нашите политици, а защото те са несправедливи, заяви Първанов на пресконференция в Добрич, цитиран от БТА.

По думите му санкциите са несправедливи и по отношение на руския народ, и спрямо българите. "Всички знаем, че ние ще сме една от най-пострадалите нации", каза Първанов.

Той коментира, че е изненадан от "мощната антируска кампания, която върви и в правителството". "Създава се впечатление, че наши министри, заедно с президента, се нареждат в редовете на най-големите ястреби на Запада по отношение на Русия в момента", каза Първанов.

Според него невъзможността на парламента да изработи позиция по отношение на Русия е много лош знак и това ще се отрази и на вътрешната обстановка, защото "българите са особено чувствителни по руската тема".

"Една от причините БСП да загуби предстоящите избори ще бъде непоследователното и неадекватно отношение по руската тема", заяви лидерът на АБВ Георги Първанов в Добрич.

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли промяната в стратегията на ваксинацията срещу Covid?