Първанов ще предложи стратегия за развитието на България до 2010 година

Говорейки за развитието на България и ключовите години, пред които е изправена страната, Първанов заяви, че е необходимо да се разработи стратегическа програма за развитието на България за периода до 2010 година. По думите му тази програма трябва да обедини най-ценното и най-работещото от всички отраслови концепции и стратегии, приети досега.

Президентът обяви, че той лично ще възложи на екип от експерти изготвянето на такъв проект и ще го предложи на общественото внимание още тази есен.

Държавният глава отново изложи тезата си за необходимостта от повече държава в българската икономика, застраховайки се, че това не означава повече държавна собственост, а създаване на условия за българския бизнес и контрол върху спазването на правилата от всички. "Необходимо е да се засили ролята и ангажираността на държавата в областта на икономиката. Нямаме толкова силна икономика, за да си позволим слаба държава", каза Първанов.

Той заяви още, че са необходими са мерки и действия за реален тласък на икономическите приоритети на България, като включи в тях енергетиката, инфраструктурата, информационните технологии, туризма и селското стопанско.

Споделяне

Още от България