Първанов: “Устояхме на натиска, агресията и злобата”

Първанов: “Устояхме на натиска, агресията и злобата”

С плакати “Георги Първанов – президент на европейска България”, “Първанов – заедно за България” и викове “Победа” събралото се множество посрещна кандидат президентската двойка Георги Първанов-Ангел Марин по време на заключителния им митинг-концерт в петък.

Независимите кандидати за втори мандат, подкрепени от Коалиция за България и ДПС, се качиха на специално изградената сцена на пл. “Александър Батенберг” в столицата, съпроводени от викове “Победа”. След това водещият на концерта – министърът на културата Стефан Данаилов, обяви тяхната поява с “ето ги и нашите момчета”.

“Днес сме в края на една кампания, в която можем да кажем, че устояхме на натиска, агресията и злобата. Показахме, че политиката в България може да има и друго лице - лицето на разума, на стабилността и на ясно поетата държавническа отговорност”, каза Първанов.

Той увери симпатизантите си, че ще продължи да работи за стабилна и силна държава в духа на българските и европейските традиции.

“Целият ми политически път е насочен към това да обединявам, а не да разединявам и противопоставям”, каза Първанов.

На площада имаше няколко хиляди души не само от София, но докарани с автобуси от цялата страна. Въпреки това броят на дошлите бе далеч от очакванията на организаторите за 15 000 души.

Появата на Първанов пораздвижи поддръжниците му, които допреди това като че ли бяха повече погълнати от обсъждания помежду си на предстоящите избори в неделя, отколкото от изпълненията на Мистерия на българските гласове. Някои даже използваха традиционните фолклорни песни като добър музикален фон, на който да прегледат специалната притурка на партийния вестник на БСП “Дума”, посветена на Първанов.

В същото време търговците не изпуснаха възможността за финансови облаги, като предложат на левите симпатизанти пакетче пуканки или лотариен билет за левче.

Споделяне

Още от България

Как оценявате българската позиция за кризата около Украйна?