Първанов заплаши Борисов със съд

Първанов заплаши Борисов със съд

Президентът Георги Първанов съобщи, че ще сезира главния прокурор Борис Велчев за думите на премиера Бойко Борисов, че атаките срещу кабинета идват от държавния глава.

"За всички е ясно, че в това правителство сами се записват, сами се замерват с флашки, с информация от СРС-та и с това компрометира не само идеята на СРС-тата, но и борбата с престъпността. Но ако премиерът Борисов наистина е казал това, извън шега, съвсем сериозно, ще сезирам главния прокурор да направи необходимата проверка за това кой наистина записва, кой как е огласил информацията", заяви Георги Първанов.

По думите му, когато резултатите станат известни и не последва извинение от министър-председателя, ще заведе дело за клевета срещу него.

Бойко Борисов заяви по-рано, че Георги Първанов оглавява центъра, който от 20 години дирижира нещата в България, включително и сегашната атака към правителството. Атаките срещу кабинета идват от президента Първанов, който ги осъществява чрез Алексей Петров, заяви премиерът.

"Ако премиерът е казал такова нещо, то е защото не е преодолял часовата разлика от Япония. Нямам друго обяснение", посочи още Георги Първанов.

Първанов е в Перник, за да се срещне с кмета Росица Янакиева и присъства на гала-спектакъла "20 пъти по-добри” на Международния фестивал на маскарадните игри “Сурва-Перник”.

В приветственото си слово при откриването на проявата той съобщи, че ще награди най-малкия участник в маскарадните игри "Сурва".

Първанов сподели пред съгражданите си, че още от дете се е възхищавал на сурвакарските игри на село. По-късно в Перник е наблюдавал с интерес фестивала.

Държавният глава бе удостоен с юбилеен медал от двайсетото издание на фестивала, който му бе връчен от президента на Федерацията на европейските карнавални градове Хенри ван дер Кроон. Той за пореден път сподели с перничани местната традиция, определяйки я като уникална, неповторима и възхитителна. Перник е избран за европейска столица на карнавалните игри в конкуренция с 52 други карнавални градове, каза Кроон.

Споделяне

Още по темата

Още от България