Първанова отрича НДСВ да готви Паси за кмет на София

Като нереалистична и нелогична определи евентуална номинация на Соломон Паси за кмет на София зам.шефката на предизборния щаб на НДСВ Антония Първанова днес. Първанова категорично отрече името на Паси да се спряга за евентуален кандидат на управляващите и в опит да убеди репортерите риторично запита: "Защо ме питате за Паси, а не за премиера?!"

В. "Сега" писа, че НДСВ обмисля да издигне Соломон Паси за кмет на София, името му било обсъждано в тесен кръг около премиера. Симеон искал да смени Паси заради напредналите преговори с ЕС, защото външният министър не се ползвал с добър образ в Брюксел заради проамериканската си ориентация.

"Готов съм да работя за атлантическата ни интеграция, все едно дали като министър, депутат, кмет, общински съветник или просто като представител на неправителствена организация", коментира неотдавна външният министър готвения от царя ремонт на кабинета.

Антония Първанова обаче отрече тази информация и добави, че няма никакви индикации Паси да е посочен от Политическия съвет на НДСВ, или от Централния щаб, или от другиго, като официална номинация. Тя отказа да отговори дали освен Алеко Кюркчиев има и друга номинация на НДСВ за кметския пост в столицата.

Първанова посочи 4 август за дата, на която ще се обяви името на жълтия кандидат-столичен кмет.

Още от България

Проявите на расизъм на националния стадион бяха: