Първата дигитална класна стая отвори врати в София

Кметът на София Йорданка Фандъкова получи първи интерактивни уроци

Първата "смарт класна стая" в България беше открита в сряда в столичното 23-о училище "Фредерик Жолио Кюри".

 

Учебният процес в модерната зала е напълно цифровизиран. 26-те работни места в нея са оборудвани с таблети, сензорна дъска, телевизор и лаптоп, осигурени от южнокорейската компания "Самсунг". Уроците ще се преподават от е-учебници. Очакванията са интересът на учениците към изучаваните предмети да се засили заради интерактивното преподаване

 

Дигитализирано е учебно съдържание по предприемачество за ученици от 10 до 12 клас. Съдържанието е базирано на програмите "Учебна компания“ и "Умения за успех“ на "Джуниър Ачийвмънт България", прилагани в училища в цялата страна. Така учениците ще развият своите умения за създаване и управление на собствен учебен бизнес, придобивайки познания за това как функционира икономиката и развивайки умения за лидерство, работа в екип, презентиране, разрешаване на проблеми, водене на преговори, продажби, счетоводство, бизнес планиране и др., посочват от "Джуниър Ачийвмънт", която е партньор на "Самсунг" в реализацията на пилотния проект на компанията, развиван в 20 държави от цял свят.

 

Предвижда се до края на тази година да бъде открита още една смарт стая в СУ "Св. Климент Охридски", съобщиха от "Самсунг".

 

София е готова да приеме и предостави повече възможности за откриването на нови дигитализирани класни стаи, каза и кметът Йорданка Фандъкова. От Столичната община се ангажираха да подкрепят училищата при извършването на необходимите ремонтни дейности.

 

"Знам, че България е била един от центровете на информационните технологии по време на социалистическия блок, даже в момента България е на 22-ро място в света, от гледна точка на инфраструктура за интернет", заяви корейският посланик Шин Менг-хо, който също присъства на откриването.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?