Първата студена вълна за сезона достигна източната част на САЩ

Първата студена вълна за сезона достигна източната част на САЩ

Първата зимна буря за сезона, която провали плановете за пътуване на милиони американци за уикенда след Деня на благодарността, се придвижи снощи от Средния запад към източните райони на САЩ със смесица от дъжд, сняг, киша и силни ветрове, предаде Асошиейтед прес.

Студената вълна създаде сериозни проблеми в първия работен ден след празниците. Мнозина бяха затруднени да пристигнат на работа заради закъсненията и бавното движение на обществения транспорт. Затворени останаха училища и офиси, объркан е графикът и на авиокомпаниите. Губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо посъветва онези държавни служители, които нямат неотложна работа, днес да си останат вкъщи. Губернаторът на съседния щат Ню Джърси също нареди на държавните служби с изключение на спешните да работят днес само до обед.

Синоптиците предвиждат снеговалежът в обширен район от Пенсилвания до Мейн на канадската граница да продължи и да натрупа до утре между 25 и 50 см сняг. Силен снеговалеж е възможен и в планинската верига Апалачи чак до Тенеси и Северна Каролина на юг. Хората там са предупредени да се готвят за дебела снежна покривка.

До тази сутрин бяха отменени над 200 полета, най-вече от летища в района на Ню Йорк и Бостън. Други 450 полета бяха изпълнени с големи закъснения.

В Ню Йорк очакваната снежна покривка не е голяма - 7-8 см. Във Филаделфия се очакват 12-13 см, а в Бостън - над 20 см.

Забранено бе движението на тежкотоварни камиони и такива с ремаркета, въведено бе и по-голямо ограничение на скоростта по магистралите в Ню Джърси и Пенсилвания. Въпреки това тази сутрин пътната полиция в щата Ню Йорк е регистрирала над 550 пътнотранспортни произшествия, дължащи се на лошото време. Някои шосета бяха затворени заради поледица.

Метеоролозите отбелязват, че това е същата студена вълна, която е прекосила цялата страна, натрупвайки обилен сняг дори в част от Калифорния.

Споделяне

Още от Свят

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?