Първата в света 4G мрежа заработи в Стокхолм

Шведската столица Стокхолм се радва на първата и най-голяма в света комерсиална 4G телекомуникационна услуга, която бе пусната от “TeliaSonera“ и “Ericsson“, съобщиха от компаниите в понеделник.

Пускането ѝ в експлоатация се осъществява по-рано от планираното, а покритието ѝ е най-мащабното към момента. Скоростта на мрежата позволява изпращане и получаване на HD видео

”От днес настъпва нова ера в мобилните широколентови технологии. С LTE, още наречена 4G, мобилното широколентово изживяване достига непознати измерения. Скоростите при LTE технологията предоставят на потребителя абсолютно безпроблемен широколентов достъп”, посочи Карл-Хенрих Сванберг, президент на “Ericsson“.

LTE е следващото поколение мобилна комуникационна технология, разработена за пренос на много големи обеми данни при най-голямо пестене на разход и енергия, оптимизирайки честотната лента и реализирайки безжична скорост съизмерима с тази в оптична мрежа. Потребителите могат да се възползват безпроблемно от каквато и да е онлайн услуга в движение: HD видео, мрежови игри и много други.

Споделяне

Още от Свят

Какво очаквате да свърши служебното правителство?