Първи годишни награди за иновации и добри практики в здравния сектор

Първи годишни награди за иновации и добри практики в здравния сектор

Вестник “Капитал“ и биофармацевтична компания АбВи търсят най-добрите примери за иновации и добри практики в здравния сектор в България. До 15 октомври 2018 г. всички желаещи ще могат да кандидатстват със свои проекти, а най-добрите сред тях ще бъдат отличени по време на Петата годишна конференция “Иновации и добри практики в здравния сектор“.

Участие в конкурса могат да вземат както физически, така и юридически лица, и няма ограничение в броя на проектите, които всеки може да подаде. Най-високо ще бъдат оценени проектите, които демонстрират внедряването на иновация или добра практика, която до момента не е била реализирана у нас. Проектите трябва да показват ясно какви са ползите за пациентите и как дадената практика е подобрила или спасила техния живот.

В конкурса могат да участват представители на здравните институции в България, лекари и професионалисти по здравни грижи, както и техни сдружения, пациенти и пациентски организации, новатори, изследователи и мечтатели, както и журналисти.

В конкурса може да се участва с операции, терапевтични подходи, проекти, комуникационни кампании, изследвания, добри практики, които са били изпълнени самостоятелно или в партньорство.

Инициативата, с която се кандидатства трябва да е вече приключена дейност или дейност, която е в ход на изпълнение, но вече има видими и измерими резултати от нея. Освен това инициативата трябва да спасява или подобрява значително качеството на живот на българските пациенти или да има измеримо отражение върху техните знания, нагласи и поведение.

Желаещите могат да се включат в конкурса като попълнят формата за участие и я изпратят на e-mail: [email protected] не по-късно от 15 октомври 2018 г. Участието в конкурса е безплатно.


За участие в журито са поканени представители на Комисията по здравеопазването на Народното Събрание, Министерския съвет, Министерството на здравеопазването, Националната здравноосигурителна каса, Българския лекарски съюз, Българския фармацевтичен съюз, Националния съвет по цени и реимбурсиране на лекарствените продукти, Националната пациентска организация, най-големите държавни и частни болници, Асоциацията на научноизследователските фармацевтични компании, Икономедиа и АбВи.

Критерии за оценка на проектите са решава ли проектът конкретен проблем, спасява/подобрява ли живота на пациента, използвана ли е иновация, има ли данни за включване на пациенти и отзиви от тях, какво може да бъде научено от проекта и може ли да бъде повторен.

Наградата за първото място в конкурса е 5000 лева, за второто място – 3000 лева, за третото място 2000 лева. Има и две специални награди на организаторите Капитал и АбВи от по 1000 лева.

Награждаването ще се проведе по време на Петата годишна конференция “Иновации и добри практики в здравния сектор“, организирана от вестник “Капитал“. Проектът, спечелил първа награда, ще бъде представен при откриването на конференцията. Най-добрите проекти ще бъдат популяризирани от в. “Капитал“.

Споделяне

Още от България

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?