Първи случай на британец с остра "Брекзит психоза"

Мъжът смятал, че е шпиониран, а новините по радиото насочени лично към него

Първи случай на британец с остра "Брекзит психоза"

Референдумът за излизане на Великобритания от Европейския съюз е причинил изострена психоза на британски пациент, твърди психиатър от Острова, съобщи “Индипендънт”.

Това е първият случай на документирана болест, причинена от Брекзит. Ясно доказателство, че политическите проблеми на страната могат да доведат до ментални отклонения в гражданите.

Мъжът, който е на около 40 години, за първи път забелязал, че здравето му се влошава малко след резултатите от референдума.

Притесненията му за инциденти на расова основа започнали да се засилват. По-късно той бил приет в психиатрична болница, където заявил на лекарите, че се “срамува, че е британец”.

“Жена му ни разказа, че след резултатите от референдума, мъжът ѝ започнал да пише повече в социалните мрежи. Той не можел да се примири с политическите събития, които се случвали в страната и започнал да се притеснява все повече от инциденти на расова основа. Сънят му също бил нарушен”, коментира д-р Мухамад Катсу, който лекува мъжът.

След като бил приет в психиатрията, пациентът вече имал ясно изразени симптоми на психоза – искал да избяга от отделението, оплакал се, че е шпиониран и смятал, че новините от радиото били насочени към него.
Поставена му е диагноза шизофренна психоза, като това е първият случай, за който се смята, че е причинен директно от Брекзит. Пациентът бил напълно излекуван за около три месеца.

Преди 13 години той е има проблеми и заради причинен от работата стрес.

Брекзит е сериозен източник на притеснения за младите хора и това вече беше доказано в изследвания.

Д-р Катсу предупреждава, че политическите събития могат да действат като "основни психологически стресови фактори".

Споделяне

Още по темата

Още от Европа