Първите дами на Полша и на САЩ разгледаха във Варшава образователен научен център

Първите дами на Полша и на САЩ разгледаха във Варшава образователен научен център

Полската първа дама Агата Корнхаузер-Дуда и първата дама на САЩ Мелания Тръмп посетиха научния център "Коперник" - интерактивен музей на науката, насочен към младите хора, съобщи Асошиейтед прес.

 

Първите дами разговаряха с деца, участващи с организираните в центъра занимания, съобщи полски медии.

Преди това съпругата на полския президент и Мелания Тръмп пиха чай в двореца Белведер, резиденцията на полския президент.

 

Дъщерята на американския президент - Иванка Тръмп, пък посети бившето варшавско еврейско гето, предаде Франс прес. Тя постави венец с надписа "От името на САЩ" пред паметника на загиналите в бунта в гетото през 1943 година.

 

После Иванка, която прие юдейската вяра, след като се омъжи за внук на оцелял от Холокоста, произнесе молитвата кадиш в памет на мъртвите. Тя бе придружавана от главният равин на Полша Михаел Шудрих. По-късно Иванка Тръмп посети музея за историята на евреите в Полша.

 

Главният равин на Полша нарече визитата на Иванка в бившето гето много важна, но допълни, че е натъжен от факта, че нейният баща е първият президент на САЩ от 25 години насам, който не е посетил паметника на загиналите във въстанието в гетото през 1943 г.

Споделяне

Още от Свят

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?