Първите държавни мъже поздравиха българските мюсюлмани за Рамазан

Първите държавни мъже поздравиха българските мюсюлмани за Рамазан

Премиерът Бойко Борисов и  президентът Румен Радев поздравиха българските мюсюлмани послучай религиозния им празник Рамазан Байрям, съобщиха пресцентровете на "Дондуков" 1 и 2.

Борисов отправи пожелания за здраве, благополучие, спокойствие и разбирателство в домовете.

"В България ценим толерантността между хората и държим на добрите взаимоотношения между представителите на различните вероизповедания, споделяме празниците си и се подкрепяме взаимно в трудните дни. Вярвам, че проявената по такива поводи съпричастност и мъдрост могат да бъдат част от нашето ежедневие“, отбелязва премиерът. По думите му, като отстояваме добрите човешки отношения и уважението в обществото, ще имаме не само повод за гордост, но и повече възможности за всички български граждани да живеят по-добре.

Радев също пожелава здраве, успехи и благополучие.

"По традиция на много места в България празниците на религиозните общности са споделени и това е най-силното послание за единството на българското общество. Чрез протегнатата ръка към ближния и чрез нашата съпричастност с радостта и болката на съседа ще постигнем и общата си цел за мир и добруване на България", посочва се в съобщение на Президентството.

Споделяне

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?