Първите назначени зам.-министри са на отбраната и на външните работи

Това са Бойко Мирчев, Стефан Петров и Михаил Михайлов

Стефан Петров, сн: БГНЕС

Първите назначени служебни заместник министри са на отбраната и на външните работи, съобщи правителствената пресслужба в понеделник.

Бойко Мирчев е назначен за заместник-министър на външните работи , а Стефан Петров и Михаил Михайлов – за заместник-министри на отбраната.

Бойко Мирчев е дипломат от кариерата. Бил е аташе в посолството на България в Кабул, временно управляващ посолството ни в Сеул и посланик в Република Корея. Мирчев е бил още посланик на страната ни в Индонезия, Малайзия, Сингапур, Бруней и постоянен представител на страната в АСЕАН. Бил е заместник-министър на външните работи в периода 1997 – 1998 г. по времето на управлението на Иван Костов.

Мирчев е заемал различни ръководни позиции в Министерството на външните работи, сред които са директор на дирекция "Европейска интеграция" и посланик със специални поръчения по енергийните въпроси. От септември 2016 г. е генерален директор по "Европейски въпроси" в Министерството на външните работи.

Бригаден генерал (о.р.) Стефан Петров е на военна служба от 1980 г. Заемал е различни постове в Министерството на отбраната и във въоръжените сили. В периода 2010-2013 г. е заместник-началник на щаба и и.д. началник щаб на Военно-въздушното командване на НАТО в Измир, Турция. След това е директор на дирекция "Операции и подготовка" в Министерството на отбраната, а от юли 2014 г. до март 2015 г. е началник на щаба на Съвместното командване на силите.

Михаил Михайлов е бил експерт в дирекция "Права на човека и международни хуманитарни организации" на Министерството на външните работи и консул в посолството на страната ни в Атина. В последните 10 години е експерт по логистика и главен мениджър на частно дружество.

Споделяне

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?