Първите в света челни товарачи LiuGong 848H работят в България

Геотрейдинг АД има 4 мобилни екипа за обслужване на строителни машини

Два челни товарача LiuGong 848H бяха продадени от Геотрейдинг АД на една от най-големите строителни компании в страната. България е първата държава в света, в която тези машини започват работа. Това съобщиха от Геотрейдинг АД – дружеството е оторизиран представител на китайския бранд за България.

Машините са от H серията, която вече е добре представена в Европа. Челните товарачи Liu Gong 848H са с оперативното тегло 15 т. Оборудвани са с 2,9-кубикови кофи с максимална височина на повдигане 4 м. Машините имат 6,7-литров дизелов двигател Cummins (173 к.с.), а трансмисията традиционно е ZF. Агрегатът покрива емисионните норми на Етап IV на ЕС чрез комбинация от филтър за частици (DPF) и впръскване на AdBlue в изгорелите газове.

Челните товарачи са проектирани така, че да се обслужват бързо и лесно.

Като всички модерни челни товарачи LiuGong 848H разполага с комфортна кабина, оборудвана с климатична система. Върху джойстика е поставен превключвател за смяна на посоките на придвижване - напред, неутрална и назад. LiuGong 848H има камера за обратно виждане, която предлага на оператора в кабината отлична видимост. Товарачите LiuGong 848H са продадени с удължена гаранция от 2 г. или 3000 моточаса и договор за периодично обслужване.

Клиентът се е доверил на LiuGong поради няколко причини. Първата е, че Геотрейдинг АД може да предложи на клиентите си отлично гаранционно и следгаранционно обслужване на машините, които са проектирани така, че да се ремонтират бързо и лесно. Българското дружество има 4 сервизни екипа за строителна механизация, които поправят машините на място, посочено от клиента. Те се ремонтират само с оригинални резервни части от производителя. Сервизните бази на дружеството са в град София в квартал Горубляне на улица "Самоковско шосе“ №101 и в град Етрополе на бул. "Руски“ № 196.

На европейския пазар LiuGong продава челни товарачи, мини челни товарачи, багери (до 50 тона), мини багери и мотокари. В България китайският бранд е известен с това, че предлага мощни, здрави и висококачествени машини, които имат ниски оперативни разходи. В страната има машини LiuGong, които работят над 15 000 – 16 000 моточаса без проблем. Те са олицетворение на девиза на компанията "Сериозни машини за сериозна работа“. LiuGong e една от най-бързоразвиващите се компании за строителна техника в световен мащаб. Днес компанията има близо 10 000 служители, 24 производствени бази в цял свят и 360 дилъри в повече от 136 държави.

В момента китайският бранд има 15 продуктови линии, които включват колесни товарачи, багери, булдозери, автогрейдери, павираща техника, пътни фрези, челни товарачи, комбинирани багер-товарачи, валяци, мотокари, автокранове, минни самосвали и т.н. В България единственият оторизиран представител е Геотрейдинг АД.

AnchorВ последните години LiuGong навлезе в нова ера от развитието си, след като създаде развоен център с екип от 1000 инженери. През ноември на своята дилърска конференция в Китай, компанията показа революционен нов продукт - челен товарач с вертикално вдигане на кофата. Основните иновации на продукта са вертикално повдигащите товарещи рамена, за които за първи път е намерено решение за приложение върху шарнирна рама (вместо досега използваното от всички производители – радиално повдигане). Машината осигурява възможност за по-тежки товари и по-голяма височина на товарене от стандартните колесни товарачи със същите мощност и тегло. Масовото производство на революционния челен товарач ще започне през тази година.

Машините с марка LiuGong са познати на българския пазар с ниските си оперативни разходи.

Споделяне

Още от Бизнес