Първия собствен смартфон пусна A1

Първия собствен смартфон пусна A1

Първия брандиран с името на А1 смартфон в България пусна телекомът. Моделът ще се продава със специално направен за него калъф и има дизайнът, характерен за по-високия клас модели, съобщиха от компанията в петък.
 
Още при смяната на името на телекома от Мтел на А1 преди два месеца стана ясно, че е компанията е разработила и линия от три смартфона със своя бранд, предлагащи атрактивно съотношение между цена и качество.

Сега се пуска моделът, който изглежда като висок клас смартфон и ще има 36 месеца гаранция, което за пръв път се случва на българския телекомуникационен пазар.

A1 Smart N9 предлага 5.47 инчов IPS дисплей в съотношение 18:9, тясна рамка и тънък профил. Основната камера е с резолюция 13MP, а селфи камерата е с резолюция 8MP. Вграден сензор за пръстови отпечатъци носи още по-голяма сигурност и удобство на потребителите.

Цената на устройствата е 59.99 лв. в брой и 2.99 лв. на месец на изплащане с план A1 ONE Unlimited 5XL.

"Дизайнът на A1 Smart N9 е уникален за българския пазар и е създаден специално за А1 Group. Можем спокойно да заявим, че A1 Smart N9 е поредният жест, който А1 прави за своите потребители“, заяви Александър Кръстев, старши мениджър "Устройства и аксесоари“ в А1.

Хардуерно, смартфонът не отстъпва по нищо на актуалните модели в сегмента. Той разполага с 1.28 GHz четириядрен процесор, 16 GB вградена памет и 2 GB RAM. A1 Smart N9 се предлага в два цвята - черен със златисти акценти (Black Dark) и бял със сребристи акценти (White Silver), и може да се закупи ексклузивно само от клиентите на А1.

Споделяне

Още от Бизнес