Първият пакет акции от дарителската кампания на "сините" ще е за наследниците на Гунди

 Тодор Батков (в ляво) и Васил Колев. Сн. БГНЕС

Васил Колев беше преизбран за председател на Тръста на привържениците на футболен клуб "Левски" - "Синя България". Това стана в неделя на годишното отчетно-изборно събрание на сдружението, на което беше представена рекапитулация на дейността на тръста през първата година от съществуването му.

Според финансовият отчет, тръстът е подпомогнал с повече от 16 хиляди лева организирането на тържествата по повод вековния юбилей на Левски, превел е и 4500 лв. на футболния клуб без в тази сума да влизат даренията от негови членове.

На годишното събрание бяха приети и някои промени в устава му, като беше допуснато участие на бизнес клубове в управлението на тръста, които да подпомагат футболния клуб с по-големи суми, а не само чрез членски внос в размер на 20 лева.

"Синя България“ и мажоритарният акционер на "Левски“ Тодор Батков постигнаха договорка да бъде купен пакет от акции на клуба на името на Лита Маркова и Андрей Аспарухов – съпругата и сина на Георги Аспарухов-Гунди. Това стана по време на отчетно-изборното събрание на тръста, на което присъства и Батков.

Това ще бъде първият пакет от ценни книжа за 100 лева, които ще бъдат пуснати в продажба в понеделник. Той ще бъде купен от "Синя България“, а акциите ще бъдат записани на имената на наследниците на Гунди.

"Сините“ започват дарителска кампания по продажба на акции на клуба. Пакетите са от 100, 1000, 10 000, 100 000, 1 000 000 акции, всяка от които с номинална стойност от 1 лев.

Управителният съвет на "Синя България" беше увеличен от 7 на 11 членове като постовете си запазват председателят Васил Колев, Димитър Костадинов и Владимир Шопов.

Споделяне

Още от Спорт

Как оценявате българската позиция за кризата около Украйна?