Първият туит на ЦРУ: Не можем нито да потвърдим, нито да отречем

Първият туит на ЦРУ: Не можем нито да потвърдим, нито да отречем

Американското Централно разузнавателно управление официално си откри акаунти в Туитър и Фейсбук,  съобщиха информационните агенции.

Първият туит на ЦРУ иронично гласи: "Не можем нито да потвърдим, нито да отречем, че това е първият ни туит." Липсата на съдържание не намали интереса - за по-малко от 90 минути акаунтът на ЦРУ вече имаше близо 84 000 последователи, като тази бройка бързо расте.

Първото съобщение на ЦРУ във Фейсбук е със снимка на централата му в щата Вирджиния и се отнася до 70-годишнината от съюзническия десант в Нормандия. "ЦРУ отдава почит към смелите американци, които в този исторически ден се биха и изпълниха войнишкия си дълг", гласи текстът на съобщението.

ЦРУ отдавна има публичен сайт, както и официални акаунти в ЮТюб и сайта за споделяне на снимки Фликр.

Сред информацията, която ще бъде поствана, са експонати от музея на ЦРУ (който не е с публичен достъп), както и актуализации на енциклопедията му на световни факти, обхващаща данни за световни лидери, карти и други сведения.

Страницата на ЦРУ във Фейсбук е www.facebook.com/central.intelligence.agency, а в Туитър е с обозначението @CIA.

Редица медии посрещнаха също с хумор появата на ЦРУ в Туитър.

"Сега най-после можем да върнем услугата и да ви следим на свой ред", туитна "Хъфингтън пост". "Единственият път, когато ще знаете, че ЦРУ ви следи", писа в. "Вашингтон пост".

"Сега няма как да се скрием от @CIA", писа сп. "Тайм", цитирано от БТА.

ЦРУ вече следи 25 други потребители на Туитър, сред които ФБР, НАСА, Белия дом и министерството на отбраната на САЩ.

Споделяне

Още от Свят